Liten, större, stor tavla

En tavla har gått ifrån att täcka hela tak och vara integrerad i ett hus, nu finns där flera saker där tavlor tar lika stor plats som ett fotografi ett 21*21. Men gör de verkligen en tavla rätt att vara så liten, eller är det fina med en tavla att den är stora tavlor är att få till den där fina känslan av att du befinner dig i ett rum där väggarna har motiv som suger dig in och får din känslorna att explodera uti en känslostorm varje gång du ser motivet. Det är egentligen inte så svårt som det låter, men det krävs lite jobb innan du hittar den rätta stora tavlan.

En tavla är värd flera tusen gardiner

För att kunna förstå hur allting fungerar så finns där en mycket god chans att ett motiv kan berätta mer för dig än vad en gardin kan göra. En tavla är också så mycket mer anpassningsbar och den kan göra rena underverk för den inredningssugne. Tanken är att du ska kunna byta ram och du ska helst kunna vända på tavlan, inte så att någon ser baksidan. Mer att lägga den ner och visa den i ett landskapsperspektiv.

Stora tavlor
Tänk så här en tavla som är stor, den kan hjälpa att få en annan miljö där den finns uppsatt. Förmodligen passar den inte i gemene mans vardagsrum men själva saken med tavlan är att den inte ska passa. Det är rummet som ska sluta sig kring tavlan och händer det, då har vi en riktigt lyckad inredning.

Tavlor kan också fungera som humörhöjare det har vetenskapligt bevisats att gröna tavlor har en lugnande effekt på personer i deras närhet. På samma sätt är svart och röda tavlor en framkallare av stress. Det är är också linjärt i förhållande mellan små och stora tavlor när det gäller att framkalla känslor. En stor tavla framkallar mycket mer känslor än en lite,

Sharing is caring!