Hur det att leva med en Rhodesian Ridgeback?

Hur det att leva med en Rhodesian Ridgeback?

Rhodesian Ridgeback är en perfekt hund för dig som vill ha sällskap och inte känna dig ensam. Det är en väldigt tolerant hundras som älskar att vara nära människor och de ger otroligt mycket kärlek. Denna hunden är väldigt sällskaplig och älskar att vara med andra hundar så du behöver inte vara rädd att sätta ihop denna hundras med en annan hund.

Dock så bör man undvika att ha flera stycken hanhundar tillsammans då det kan bli ett dominant beteende. Detta gäller givetvis alla hundraser. Den här hundrasen passar perfekt att ha tillsammans med andra djurarter om de växer upp med varandra. Rhodesian Ridgeback fungerar utmärkt tillsammans med barn men det gäller att både hunden och barnet vet hur man beter sig mot varandra.

Detta är en skyddande hundras och hunden kommer att skydda familjemedlemmarna och huset. Det som är viktigt när man har en beskyddande hund är att man är klar med att det är ägaren som bestämmer så att inte hunden får ett övertag.

Denna hundras fäller inte alls mycket päls och det är väldigt lätt att hålla hunden ren.

Man kan behöva ha koll på hur mycket hunden äter så att den inte blir överviktig då den älskar mat! Ridgebacken är en väldigt nyfiken hundras så man bör ha uppsikt över den när den är lös på gården eller på promenader. Denna hundras kräver mycket aktivering med tanke på hundens muskulära kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *